Najava javnih rasprava u Prnjavoru, Kaknju i Loparama

Mreža 'BRANA' | 23 December 2015

Mreža 'BRANA' najavljuje održavanje tri javne rasprave u četvrtak, 24.12.2015 u tri različite opštine na području Bosne i Hercegovine.

JAVNA RASPRAVA U LOPARAMA
Helsinški odbor za ljudska prava u Republici Srpskoj u saradnji sa opštinom Lopare, organizuje javnu raspravu pod nazivom „Obnova nakon poplava - transparentnost procesa oporavka ” u sali skupštine Opštine Lopare u 13:00 časova.

U ime opštine Lopare, na javnoj raspravi prisustvovat će načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Željko Kerović. Ujedno, predstavnici lokalne zajednice, iz svih društvenih struktura, moći će postaviti pitanja ili iznijeti svoje prijedloge i zapažanja u vezi sa procesom obnove štete nastale tokom majskih poplava u 2014. godini.

JAVNA RASPRAVA U KAKNJU
Institut za razvoj mladih KULT kao član Mreže „BRANA' vas poziva na javnu diskusiju „Sanacija i obnova poplavljenog područja na teritoriji općine Kakanj“. Javna diskusija bit će održana u 12.00 sati u sali općine Kakanj (nova zgrada).

Na sastanku će se diskutovati o ulozi civilnog društva u sanaciji posljedica poplava iz 2014. godine, dosadašnjim aktivnostima i problemima, o percepciji građana o rezultatima obnove šteta nastalih nakon poplava, te o planovima za naredni period na području općine Kakanj.

Predviđeno je prisustvo predstavnika Službe civilne zaštite Općine Kakanj, predsjednika Savjeta MZ Svrake, predstavnika organizacija civilnog društva, građana općine Kakanj te ostalih aktera koji su direktno učestvovali u pomaganju za vrijeme poplava u maju 2014. godine.

 

JAVNA RASPRAVA U PRNJAVORU

Centar za lokalni i regionalni razvoj u skupštinskoj sali opštine Prnjavor organizira javnu rasprava o temi „Posljedice poplava i obnova poplavljenog područja na teritoriji opštine Prnjavor” sa početkom u 12.00 sati.

Neke od tema o kojima će biti riječi na ovoj javnoj raspravi su „Uloga civilnog društva u sanaciji posledica poplava – predstavljanje Mreže „BRANA”, „Dosadašnje aktivnosti, problem, planovi za naredni period opštine Prnjavor, po pitanju sanacije šteta od poplava, Posljedice poplava i potreba za oporavkom u mjesnim zajednicama u slivu rijeke Ukrine”.

Svoja razmišljanja o ovim pitanjima međusobno će razmijeniti predstavnici administrativne službe opštine Prnjavor, predstavnici mjesnih zajednica, predstavnici javnih ustanova i preduzeća, međunarodnih organizacija, organizacija civilnog društva i građani sa područja ove opštine.