U Prijedoru održana javna rasprava o obnovi nakon poplava

Mreža 'BRANA' | 30 September 2015

U hotelu “Prijedor” u Prijedoru organizovana je Javna rasprava o temi “Zadovoljstvo korisnika primaoca pomoći nakon poplava – informisanost građana o mogućnostima dobijanja pomoći”. Cilj Javne rasprave je bio prenijeti utiske građana o do sada dodijeljenoj pomoći i pružiti informacije javnosti o mogućnostima dobijanja pomoći.

Na javnoj raspravi su učestvovali građani, predstavnici institucija i privrednika koji su dobili pomoć nakon poplava, odbornici u gradskoj Skupštini, predstavnici mjesnih zajednica, predstavnici lokalne uprave, udruženja građana itd. 

Predstavnici gradske uprave na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Milenkom Đakovićem su razmjenili informacije sa građanima i obećali pomoć u rješavanju eventualnih problema prilikom rekonstrukcije stambenih objekata kao i informisanje o novim donacijama i projektima u budućnosti.

Zaključci javne rasprave su nedovoljna informisanost korisnika pomoći za poplavljene i potreba za poboljšanjem komunikacije između svih relevantnih subjekata, kao i da ovakav vid komunikacije sa građanima doprinosi uspješnijoj saradnji za dobrobit svih građana Prijedora.

Pozivamo građane koji žele da prijave zloupotrebe ili uspješne priče pri obnovi nakon poplava, da nazovu besplatan telefonski broj 080 05 05 06, a sve o Mreži „BRANA“ može se pronaći na web stranici www.brana.ba.

UG “DON”je članica mreže „BRANA“, koja uz podršku USAID-a prati i analizira proces obnove šteta u ukupno 78 lokalnih zajednica pogođenih poplavama, prikuplja podatke o sredstvima namjenjenim obnovi, njihovom utrošku i o tome redovno informise javnost kroz web sajt kreiran u ove svrhe.