O projektu

Izgradnja totalno uništenih kuća usljed klizista Općina Tešanj od 03.10.2014 i 06.11.2014 Odlukom UOF 01-14-10/14 i Odlukom UOF 01-14-142/14

Info

Donator: BiH
Implementator: Federalni Fond
Korisnici: Privredni subjekti Općine Tešanj

Status: Planira se
Početak: 3 October 2014
Kraj: 6 November 2014

Novosti

Sredstva isplaćena u cijelosti, stepen realizacije nepoznat.

Komentar korisnika

Alen Hafizović, vlasnik "JUKA KOMERC" doo iz Šija

"Ja sam Alen Hafizović, vlasnik "JUKA KOMERC"doo iz Šija. U mjesecu maju 2014. godine su nas zadesile poplave kada je na objektu načinjena velika šteta. Prema procjeni općinske komisije, šteta koja se odnosi na auto dijelove je procijenjena na iznos od 67.000,00 KM. Od strane donatora sam ukupno dobio 640,00 KM prilikom čega se u obzir uzela samo procjena objekta i osnovnih sredstava, a ne i obrtnih. Ovaj iznos smatram nedovoljnim u odnosu na ukupnu štetu i na iznose dodijeljene drugim korisnicima koji su daleko veći, a čija šteta je prema procjeni bila manja. Pored ovoga sam aplicirao za drugu donaciju Federalnog fonda koja se odnosila na poslovne objekte sa tri i manje zaposlenih i dobio 2.000,00 KM kako je i bilo predviđeno u javnom pozivu. "

TR "Alma" iz Šija, opština Tešanj

"Ja sam vlasnica TR "Alma"iz Šija. U mjesecu maju su nas zadesile poplave kada je načinjena veća materijalna šteta na poslovnom objektu TR "Alma". Od strane općine smo dobili pomoć za sanaciju štete u iznosu od 512,00 KM što smatram nedovoljnim kako u odnosu na štetu koja je načinjena tako i u odnosu na iznos pomoći koji su drugi korisnici dobili."

Jusufbašić Emira vlasnica TR "Meri" Šije, opština Tešanj

"Ja sam Jusufbašić Emira vlasnica TR "Meri"U Šijama. U mjesecu maju 2014. godine su nas zadesile poplave, kada je nastala velika šteta na poslovnom prostoru. Od strane donatora sam dobila iznos od 2.000,00 KM za sanaciju i adaptaciju objekta, što smatram nedovoljnim imajući u vidu stvarno nastalu štetu."

Drugi projekti u blizini

Podržano od: