O projektu

U julu, 2014. godine, pokrenut je program Danas za nas kako bi se ponovo uspostavili normalni uslovi za život, sačuvala radna mjesta, podržala lokalna ekonomija i podigao nivo otpornosti na katastrofu u više od 60 lokalnih zajednica pogođenih poplavama. U sklopu poljoprivredne komponente programa, instalirani su staklenici za voće i povrće za 122 korisnika iz Bijeljine, Brčkog, Maglaja, Prijedora, Šamca, Zvornika, Domaljevca, Gradačca, Gradiške, Sapne i Olova.

Info

Donator: ECHO, Norveška
Implementator: UNDP
Korisnici: 8 farmi

Status: Završen
Početak: 1 July 2015
Kraj: 26 February 2015

Novosti

Svi staklenici us instalirani

Komentar korisnika

Anto Koturic, Domaljevac

U poplavi mi je dosta stradala poljoprivredna proizvodnja a posebno plastenicko-povrtarska, zato sto se ovom proizvodnjom pretezno i bavim. Od EU sam dobio plastenik od 300 kvadrata sa sistemom za navodnjavanje. Ova donacija mi je puno pomogla i vec sam proizveo dvije ture povrca (krastavci i paprika) iz ovog plastenika. Ako bi se pojavio neki donator za jedan plastenik od 100 kvadratnih metara, koji bih koristio za proizvodnju rasade, bio bih puno zahvalan, jer bi mi to puno pomoglo. Veoma sam zahvalan na ovoj pomoci i hvala donatorima.

Ilija Leovac, Domaljevac

U saradnji sa bracom obradjujemo veliku povrsinu zemlje i bavimo se iskljucivo poljoprivrednom proizvodnjom. Od donatora sam dobio plastenik od 300 kvadratnih metara sa sistemom za navodnjavanje. Ove godine sam sadio papriku i paradajz, ali cu u narednom periodu akcenat staviti na papriku. Bio bi mi potreban jos jedan manji plastenik od oko 100 kvadrata u kojem bih proizvodio presadnice. Hvala donatoru na pomoci.

Zeljko Lucic, Domaljevac

Bavim se plastenickom proizvodnjom i poplava mi je nacinila veliku stetu. Od EU sam dobio jedan plastenik od 300 kvadratnih metara sa sistemom za navodnjavanje u kojem sa sadio krastavce i papriku. Pored sadnje povrca bavim se i plastenickom proizvodnjom cvijeca. Na donaciji sam zahvalan i hvala donatoru na ovoj pomoci.

Drugi projekti u blizini

Podržano od: