O projektu

U julu, 2014. godine, pokrenut je program Danas za nas kako bi se ponovo uspostavili normalni uslovi za život, sačuvala radna mjesta, podržala lokalna ekonomija i podigao nivo otpornosti na katastrofu u više od 60 lokalnih zajednica pogođenih poplavama. Komponenta programa Gotovina za rad mobilizirala je lokalno stanovništvo za kratkoročno zapošljavanje. Blizu 1.238 osoba je angažovano u Bijeljini, Doboju, Maglaju, Odžaku, Orašju, Žepču, Varešu, Domaljevcu Šamcu, Šamcu, Olovu, Tesliću na poslovima koji se tiču čišćenja mulja nakon poplava i rehabilitacije klizišta i obnovi osnovne komunalne infrastrukture.

Info

Donator: ECHO
Implementator: UNDP
Korisnici: 72 stanovnika

Status: Završen
Početak: 1 July 2015
Kraj: 10 December 2014

Novosti

Inicijative za kratkoročno zapošljavanje su završene i svi radnici su isplaćeni

Komentar korisnika

Husejnović Delvija iz Teslića

"Korisnik sam kratkoročnog zapošljavanja od 30 dana na području opštine Teslić, kada sam bila angažovana na poslovima obnove od poplava, čišćenja obale rijeke Usore , zatim ostali poslovi koje smo dobijali od predpostavljenih . Ukupno sam dobila iznos od 1.050,00 KM i što sam zadovoljna sa željo, da ove pomoći u budućnosti bude još. Još jednom hvala donatoru."

Simić Anđa iz Teslića

"Nakon majskih poplava 2014 godine od strane opštine sam pozvana da radim na čišćenju i uređenju korita rijeke Usore. Za poslove koje sam obavljala dobila sam iznos od 1.040,00 KM. Budući da sam na birou za zapošljavanje dužeg vremena i da sam teškog materijalnog stanja koristim priliku da se zahvalim donatoru na pomoći . "

Ristić Mila iz Teslića

"Nakon katastrofalnih majskih polava bila sam angažovana na poslovima čišćenja i uređenja korita rijeke Usora. Za moje angažovanje ukupno sam dobila iznos od 1.087,00 KM što mi je puno pomoglo za normalan živoit porodice budući da sam teškog materijalnog stanja. Još jednom puno hvala donatoru. "

Drugi projekti u blizini

Podržano od: