O projektu

Obezbjeđenje paketa pomoći za obnovu poljoprivrednih aktivnosti koji trebaju pomoći farmerima da ponovo pokrenu proizvodnju.  Isporučeno je sjeme paradajiza i paprika, đubrivo, posude i supstrat za presadnice, kao i sistemi za navodnjavanje s ciljem da poljoprivrednici sami proizvedu presadnice za proljećnu sjetvu.

Info

Donator: SAD
Implementator: CRS
Korisnici: 50 poljoprivrednika

Status: Završen
Početak: 22 December 2014
Kraj: 22 December 2014

Novosti

Završeno

Komentar korisnika

Joco Damjanović, Škarić, opština Šamac

"Poplava iz maja 2014. godine nam je uništila jedam kompletan plastenik i dva oštetila. U plastenicima se nalazio paradajz, paprika, salata i dr. Paradajz je prispio za berbu tako da nam je poplava uništila cjelokupan rod. Plasteničkom proizvodnjom se bavimo više od 10 godina i od povrtarskih kultura su zastupljeni paradajz, paprika, rani luk, mladi luk i salata. Od USAID-a smo dobili jedan plastenik od 400 m2 sa svom pratećom opremom (sistem za navodnjavanje, malč folija). Pored ovoga smo dobili sjeme paprike i paradajza i đubrivo. Sa donacijom smo prezadovoljni i ona nam je omogućila da održimo obim proizvodnje."

Krstanović Branislav, Novo Selo, opština Šamac

"U polavi sam mnogo loše prošao. Sve mi je bilo poplavljeno i pretrpio sam ogromnu štetu. Od USAID sam u jesen 2014. godine dobio plastenik a potom i paket pomoći za poljoprivrednu proizvodnju. Paket je sadržavao sjemena paradajza i paprike, đubrivo i supstrat, koje sam pripremao za proljećnu sjetvu. Donatoru sam zahvalan, puno mi je pomogao."

Krstanović Pero, Novo Selo, opština Šamac

"Kod mene je visina vode bila preko 1 m i zadržala se više od 10 dana. Između ostalog uništila mi je i plastenik. Od USAID sam u jesen 2014. godine dobio plastenik od 80 m kvadratnih sa sistemom za navodnjavanje. Ubrzo sam dobio i paket pomoći za poljoprivrednu proizvodnju sa sjemenima paprike i paradajza, đubrivom i supstratom. Uz dobru zimsku pripremu uspio sam to sve zasijati na proljeće. Hvala narodu Amerike na pomoći."

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: