O projektu

Evropska unija, preko UNICEF-a donirala je opremu najugroženijim školama u BiH, oštećenim u poplavama u maju 2014 godine. Kao jedan dio donacija, EU i UNICEF-a obezbijedili su namještaj, tehničku opremu i didaktički materijal.

Info

Donator: EU
Implementator: UNICEF
Korisnici: 70 učenika

Status: Završen
Početak: 17 July 2014
Kraj: 30 September 2015

Novosti

1 oprema za nastavu iz hemije, 1 oprema za nastavu iz biologije, 1 pribor za nastavu iz fizike i 1 oprema za nastavu iz informatike će biti isporučeni

Komentar korisnika

Vida Simendić, direktorica Djecijeg vrtića "Radost" Šamac

"Visina vode u vrtiću je bila oko 1 m i napravljena je ogromna šteta, zato što je sav namještaj u dječijim ustanovama prilagođen za uzrast djece do 6 godina, što znači da i ne prelazi tu visinu. Pored toga uništen je cjelokupan inventar, igračke, dječija literatura, podovi, zidovi i dr. Od EU posredstvom UNICEF smo dobili sportsku opremu i sportske rekvizite i mogu reći da su bolji od onih koji su uništeni u poplavi. Ova oprema je veoma kvalitetna i već služi svrsi, tj. za pravilan fizički rast i razvijanje djece. Veoma smo zahvalni donatoru na sportskoj opremi, koja će se kroz realizaciju fizičkih aktivnosti koristiti pravilno i koja je neophodna za djecu predškolskog uzrasta."

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: