O projektu

Evropska unija, preko UNICEF-a donirala je opremu najugroženijim školama u BiH, oštećenim u poplavama u maju 2014 godine. Kao jedan dio donacija, EU i UNICEF-a obezbijedili su namještaj, tehničku opremu i didaktički materijal.

Info

Donator: EU
Implementator: UNICEF
Korisnici: 55 učenika

Status: Završen
Početak: 17 July 2014
Kraj: 30 September 2015

Novosti

302 komada namještaja su isporučena, 1 oprema za nastavu iz hemije, 1 oprema za nastavu iz biologije, 1 pribor za nastavu iz fizike i 1 oprema za nastavu iz informatike će biti isporučeni

Komentar korisnika

Boris Sović, ravnatelj Osnovne škole Žepče

Korstim ovu priliku da se zahvalim našim donatorima UNDP i UNICEF, koji su nas podržali nakon prošlogodišnjih poplava za koje znamo da su se desile u 5. mjesecu, a kasnije i druga poplava koja se desila u 8.mjesecu a koja je nama nanijela više štete nego prva, veća poplava. U tom periodu, u 8.mjesecu, poplavljen nam je kompletan podrum male škole, a krov male škole je prokisnuo i tom prilikom su oštećene učionice. Također nam je poplavljena i sportska dvorana u kojoj je uništen parket i ostale gimnastičke sprave i strunjače. U isto vrijeme došlo je i do velikih oštećenja na našoj područnoj školi Papratnica. U proteklom periodu podržani smo od navedenih organizacija, konkretno, UNDP nam je donirao krov na maloj školi gdje smo i uz saradnju UNDP i Vlade Republike Hrvatske izgradili aneks sa dodatnih 5 učionica koje su nam bile potrebne. UNICEF nam je donirao prijeko potreban školski namještaj za područnu školu u Papratnici. Napomenuo bih da nam je, na žalost, ostala sportska dvorana neobnovljena, zbog određenih nenamjernih propusta u komunikaciji između nas i donatora, pa se nadam da ćemo u narednom periodu uspjeti i to realizirati. Ovo je velika škola i uvijek se ima nešto raditi na njoj. Ovim putem pozivamo sve donatore koji su spremni na ulaganja da nas posjete.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: