O projektu

Evropska unija, preko UNICEF-a donirala je opremu najugroženijim školama u BiH, oštećenim u poplavama u maju 2014 godine. Kao jedan dio donacija, EU i UNICEF-a obezbijedili su namještaj, tehničku opremu i didaktički materijal.

Info

Donator: EU
Implementator: UNICEF
Korisnici: 463 učenika

Status: Završen
Početak: 17 July 2014
Kraj: 30 September 2015

Novosti

97 komada namještaja i 2 didaktički pribor je isporučen, 127 komada sportske opreme, 1 oprema za nastavu iz hemije, 1 oprema za nastavu iz biologije, 1 pribor za nastavu iz fizike i 1 oprema za nastavu iz informatike će biti isporučeni

Komentar korisnika

Zehrudin Muhedinovic, direktor OŠ Rapatnica:

"Tokom majskih poplava, voda je poplavila sve prostorije skole, koje se nalaze na prvom spratu, kao I sportsku salu. Voda je dosezala do pola metra u ucionicama. Kompletan namjestaj skole je unisten. UNICEF je donirao sredstva za opremanje prostorija skole. U toku je opremanje sportske sale, kabineta za fiziku, hemiju i biologiju, kao i svlacionice. Takodjer, u planu je zamjena i koseva u sportskoj sali. Zahavalni smo na urucenoj pomoci, i nadamo se da ce prostorije skole uskoro biti zavrsene i opremljene, ali bismo voljeli da dobijemo sredstva za sanaciju krova sportske sale, koji jos uvijek prokisnjava."

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: