O projektu

Evropska unija, preko UNICEF-a donirala je opremu najugroženijim školama u BiH, oštećenim u poplavama u maju 2014 godine. Kao jedan dio donacija, EU i UNICEF-a obezbijedili su namještaj, tehničku opremu i didaktički materijal.

Info

Donator: EU
Implementator: UNICEF
Korisnici: 483 učenika

Status: Završen
Početak: 17 July 2014
Kraj: 30 September 2015

Novosti

2 didaktički pribor je isporučen, 118 komada sportske opreme, 1 oprema za nastavu iz hemije, 1 oprema za nastavu iz biologije, 1 pribor za nastavu iz fizike i 1 oprema za nastavu iz informatike će biti isporučeni

Komentar korisnika

Mensur Kurtić, direktor OŠ Podorašje, Srebrenik

"U maju prošle godine, bujične i podzemne vode su poplavile prizemlje naše škole, zatim kotlovnicu i sportsku salu. U prizemlju škole je uništen sav namještaj, podovi i stolarija. UNDP nam ja omogućio sredstva za rekonstrukciju podova na prvom spratu škole, tačnije u 2 učionice. Također, obnovljen je pod i u sportskoj sali. Zahvalni smo na pomoći koju nam je UNDP dostavio. Međutim, naša škola još uvijek nije obnovljena od poplava, te je neophodno završiti popravak učionica, podova u hodniku i svlačionicama. Nadamo se da ćemo dobiti sredstva koja će nam pomoći za rekontrukciju svih ovih prostorija, i kotlovnice koja je u jako lošem stanju".

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: