O projektu

Evropska unija, preko UNICEF-a donirala je opremu najugroženijim školama u BiH, oštećenim u poplavama u maju 2014 godine. Kao jedan dio donacija, EU i UNICEF-a obezbijedili su namještaj, tehničku opremu i didaktički materijal.

Info

Donator: EU
Implementator: UNICEF
Korisnici: 769 učenika

Status: Završen
Početak: 17 July 2014
Kraj: 30 September 2015

Novosti

53 komada namještaja i 2 didaktički pribor je isporučen, 1 oprema za nastavu iz hemije, 1 oprema za nastavu iz biologije, 1 pribor za nastavu iz fizike i 1 oprema za nastavu iz informatike će biti isporučeni

Komentar korisnika

Nijaz Dukić, direktor OŠ Tojšići

Direktor se posebno osvrnuo na područnu školu u Gornjem Hrasnom, koja je tokom poplava/klizišta bila prilično uništena i neupotrebljiva, te je izgrađena nova područna škola. To je išlo preko Općine Kallesija i to je finansirala TIKA. UNICEF je donirao školski namještaj, prema zahtjevu i specifikaciji, za područnu školu u G. Hrasnom, a to su bile: drvene stolice-30kom; 2 ormara; školski sto-15kom; 2 školske table; nastavnički sto-2kom; kancelarijski sto-1kom; kancelarijska stolica-1kom; Time je područna škola koja ima 18 učenika opremljena namještajem. Saradnja sa UNICEF-om je nastavljena pa smo poslali specifikacije potrebne sportske opreme za OŠ Tojšići a to koriste i učenici područne škole Gornje Hrasno. To je realizovano u najvećoj mjeri. Odobreno je: klupe za svlačionice-2kom.; strunjače-5kom; lopte za futbal-5kom, košarkaške lopte-5kom; lopte za odbojku-10kom; lopte za rukomet-5kom; kavez za lopte-2kom; mreže za košarkaške obruče-2kom; mreža za odbojku sa sajlom-1kom; čunjevi-10kom; digitalne štoperice-2kom; golovi za mali fudbal-par; sto za stoni tenis-1kom; lopte za stoni tenis-20kom; reketi za stoni tenis-6kom; mreža za stoni tenis-1kom; i pumpa za loptu-1kom. To je u procesu realizacije. UNICEF i dalje traži specifikacije o potrebama opreme kabineta i to se nastavlja. Zadovoljni smo saradnjom i donacijama. Dobijemo ono što tražimo i na transparentan način. Jako sam zadovoljan.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: