O projektu

Evropska unija, preko UNICEF-a donirala je opremu najugroženijim školama u BiH, oštećenim u poplavama u maju 2014 godine. Kao jedan dio donacija, EU i UNICEF-a obezbijedili su namještaj, tehničku opremu i didaktički materijal.

Info

Donator: EU
Implementator: UNICEF
Korisnici: 1,238 učenika

Status: Završen
Početak: 17 July 2014
Kraj: 30 September 2015

Novosti

126 komada namještaja i 2 didaktički pribor je isporučen, 112 komada sportske opreme, 1 oprema za nastavu iz hemije, 1 oprema za nastavu iz biologije, 1 pribor za nastavu iz fizike i 1 oprema za nastavu iz informatike će biti isporučeni

Komentar korisnika

Đorđe Mirković direktor OŠ "Sveti Sava"

OŠ "Sveti Sava" u Bijeljini broji 1300 učenika tačnije 1238. Stari dio škole izgrađen je 1904 godine tako da spadamo u jednu od najstarijih škola u ovoj regiji. Ima zaposlenih 106 radnika ,77 nastavnika, ostalo je fizičko osoblje. Škola je pretrpila velike štete u poplavama. Prvo su poplavljene podrumske prostorije gdje nam se nalazila arhiva tako da smo skoro sve izgubili. U podrumskim prostorijama nam je bila I kuhinja , imali smo dječiji klub I prostorije za tehničko osoblje. To još uvijek nije sanirano i ne možemo da koristimo. Poplavljena je fiskulturna sala koja je inače bila u dosta lošem stanju . Ona je poplavljena i parket je dignut i nije se više mogla izvoditi nastava fizičkog vaspitanja. Pomoć smo dobili od Evropske Unije koja je prepoznala naše probleme odnosno problem naše djece koja nemaju gdje da izvode nastavu fizičkog obrazovanja. Dobili smo donaciju rekonstrukcije fiskulturne sale , od jedne stare dobili smo novu, modernu tako da smo mi zahvalni i prezahvalni Evropskoj Uniji. Pretpostavka je da je vrijednost rekonstrukcije oko 120 000 -130 000 KM iako mi ne znamo tačnu vrijednost. Pored sale mi smo rekonstruisali i dva kabineta tehničkog obrazovanja I informatike koji se nalaze uz fiskulturnu salu. Rekonstrukcija je preko UNDP-a, a namještaj preko UNICEF-a , koji još uvijek dobijamo. Mi smo prezadovoljni sa pomoći .Da budem iskren nismo ni očekivali da ćemo dobiti toliko donacije. Mi smo, kako ja, tako i kompletna škola, I učenici i radnici škole prezadovoljni i zahvalni Evropskoj Uniji koja nam je pomogla da nam djeca imaju normalne uslove za izvođenje nastave fizičkog obrazovanja.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: