O projektu

Evropska unija, preko UNICEF-a donirala je opremu najugroženijim školama u BiH, oštećenim u poplavama u maju 2014 godine. Kao jedan dio donacija, EU i UNICEF-a obezbijedili su namještaj, tehničku opremu i didaktički materijal.

Info

Donator: EU
Implementator: UNICEF
Korisnici: 422 učenika

Status: Završen
Početak: 17 July 2014
Kraj: 30 September 2015

Novosti

2 didaktički pribor je isporučen, 122 komada sportske opreme, 1 oprema za nastavu iz hemije, 1 oprema za nastavu iz biologije, 1 pribor za nastavu iz fizike će biti isporučeni

Komentar korisnika

Radovan Bikić,JU OŠ Petar Kočić Brodac

Ova škola je jedna od najstarijih u Semberiji. Njen rad datira još iz 1876 godine. U našoj školi ima 50 zaposlenih, 35 nastavnika i ostali radnici. U sastavu centralne škole u Brodcu imamo još četiri područna odjeljenja gdje idu učenici od prvog do petog razreda. To je područno odjeljenje Ostojićevo, područno odjeljenje Velino selo,područno odjeljenje Međaši i područno odjeljenje Balatun. Zahvaćeni majskim poplavama 2014. godine bili su škola u Ostojićevu, škola u Velinom selu i škola u Balatunu. U centralnoj školi voda nije ušla u prostorije škole, a od Evropske Unije preko UNICEF-a smo dobili didaktički pribor. Zadovoljni smo sa pomoći Evropske Unije. Donacije su nam mnogo pomogle.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: