O projektu

Evropska unija, preko UNICEF-a donirala je opremu najugroženijim školama u BiH, oštećenim u poplavama u maju 2014 godine. Kao jedan dio donacija, EU i UNICEF-a obezbijedili su namještaj, tehničku opremu i didaktički materijal.

Info

Donator: EU
Implementator: UNICEF
Korisnici: 1,629 učenika

Status: Završen
Početak: 17 July 2014
Kraj: 30 September 2015

Novosti

233 komada namještaja i 2 didaktički pribor je isporučen, 127 komada sportske opreme, 1 oprema za nastavu iz hemije, 1 oprema za nastavu iz biologije, 1 pribor za nastavu iz fizike će biti isporučeni

Komentar korisnika

Vaso Mitrić, direktor OŠ" Knez Ivo od Semberije" Bijeljina

Škola broji 1680 učenika , a oko 140 zaposlenih radnika. Štetu nismo procijenjivali, ali smo izgubili dosta. U fiskulturnoj sali je bila voda, otišao je parket, svlačionice i mokri čvorovi. Otišla nam je kotlovnica koju još nismo ni sanirali. Tih dana mi smo bili prihvatni centar, tako da nam je dosta namještaja ostećeno. Tačnu cifru gubitaka nismo procjenjivali, ali smo dosta izgubili. Pomoć smo dobili od Evropske Unije preko UNDP-a. Renovirali su nam kompletnu salu, krov, fasadu, svlačionice I mokre čvorove. Preko UNICEF-a smo dobili dio opreme za salu, dobili smo lopte i neki didaktički materijal. Naravno da smo zahvalni . Veliko im hvala svima i zaista su korektni. Pritekli su u pomoc kad je bilo najpotrebnije. Jos jednom hvala im puno.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: