O projektu

Evropska unija, preko UNICEF-a donirala je opremu najugroženijim školama u BiH, oštećenim u poplavama u maju 2014 godine. Kao jedan dio donacija, EU i UNICEF-a obezbijedili su namještaj, tehničku opremu i didaktički materijal.

Info

Donator: EU
Implementator: UNICEF
Korisnici: 206 učenika

Status: Završen
Početak: 17 July 2014
Kraj: 30 September 2015

Novosti

87 komada namještaja su isporučena, 1 oprema za nastavu iz hemije, 1 oprema za nastavu iz biologije, 1 pribor za nastavu iz fizike i 1 oprema za nastavu iz informatike će biti isporučeni

Komentar korisnika

Miodrag Živanović, direktor OŠ "Jovan Dučić"

OŠ Jovan Dučić ima centralnu školu ovdje u Bijeljini i ima područne škole u Patkovači, u Pučilama i Novom naselju. Imamo ukupno 54 odjeljenja i 1215 učenika, od toga u centralnoj školi i Patkovači od 1-9 razreda, u Pučilama tri kombinacije i jedno čisto odjeljenje i u Novom naselju imamo jedno odjeljenje sa dvokombinacijom. Novčano ne bih mogao procijeniti štetu, ali s obzirom da je bila poplava i da je riječ o starijim objektima pogotovu u školi u Pučilama velika je šteta. Voda je ušla u prostorije i tamo gdje je kotlovnica . Ovdje u centralnoj školi voda nije ušla u školu, ali je bila u dvorištu. Do sada nikakve investicije u ovu školu nije bilo od njenog osnivanja 1953. godine. Kada je u pitanju dobit od Evropske Unije posredstvom UNDP-a dobili smo dva komplet toaleta u prizemlju i na spratu sa po šest kabina za učenike i dvije kabine za nastavnike. Urađena je međuspratna konstrukcija između četiri učionice i urađeni su laminati u tim učionicama. Takođe, donirani su laminati i u tri učionice koje su imale klasičan brodski pod, preko njega su stavljeni laminati. Urađeni su laminati u kancelariji direktora, sekretara, računovodstva, pedagoda, u zbornici i kancelariji pomoćnika direktora. Urađeno je komplet osvjetljenje u svim učionicama u vidu neonskih svjetiljki. Zamijenili su kompletnu stolariju na objektu vanjsku i unutrašnju. Urađena je kanalizaciona odvodna mreža koja ide od toaleta do glavne septičke jame. Na fiskulturnoj sali zamijenjenja su horizontalna stakla i postavljena armirana stakla i oni metalni dijelovi gdje se nalaze stakla su ofarbani. Komplet su okrečili školu iznutra, oljuštili sve do maltera, gletovali i okrečili. Jedan dio tavanice u zbornici su sredili. Ovo je jedna velika donacija, donacija na kojoj smo veoma zahvalni i sretni što smo imali priliku da je dobijemo, pogotovu za našu školu koja je bila u lošem stanju. Saradnja sa donatorom je bila maksimalno korektna. I još jednom hvala im za korektan odnos i pomoć koja mnogo znači ovoj školi.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: