O projektu

Evropska unija, preko UNICEF-a donirala je opremu najugroženijim školama u BiH, oštećenim u poplavama u maju 2014 godine. Kao jedan dio donacija, EU i UNICEF-a obezbijedili su namještaj, tehničku opremu i didaktički materijal.

Info

Donator: EU
Implementator: UNICEF
Korisnici: 1,008 učenika

Status: Završen
Početak: 17 July 2014
Kraj: 30 September 2015

Novosti

1 didaktički pribor je isporučen, 117 komada sportske opreme, 1 pribor za nastavu iz fizike i 1 oprema za nastavu iz informatike će biti isporučeni

Komentar korisnika

Radenko Todorović, direktor tehničke škole ,Mihajlo Pupin"

U školi obrazujemo tri struke: mašinstvo,saobraćaj i obrada metala. Nastava praktične prakse se obavlja u gradu u Atinskoj ulici gdje smo imali poplave 2014. godine. Tu su nam poplavljene mašine za obradu metala rezanjem, dio radionica mašinske obrade,radionica varilaca i bravarska radionica. Pomoć smo dobili od Evropske Unije, preko UNDP-a smo sanirali dvije radionice. Drugu pomoć smo dobili takođe od Evropske unije preko UNICEF-a, putem koje smo dobili pomagala za fizičko vaspitanje. Zadovoljni smo sa pomoći. Šteta je svakako bila veća od pomoći koju smo dobili, ali uz dio naših sredstava i njihovu pomoć saniranje još uvijek traje. Dio mašina smo sanirali i stavili u pogon,dok drugi dio koji se odnosi na mašine za obradu metala još uvijek traje.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: