O projektu

Evropska unija pomaže djeci, nastavnicima i roditeljima sa poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini, rekonstrukcijom škola i vrtića, da se vrate normalnom životu. U Srednjoj mještovitoj školi Ključ rekonstruisani su podovi, stolarija, zidovi, fasada, krov i sportska sala. Tip korisnika: Učenici osnovnih i srednjih škola, djeca u vrtićima, nastavni kadar kao i šira lokalna zajednica

Info

Donator: EU
Implementator: UNDP
Korisnici: 1 škola

Status: Završen
Početak: 15 January 2015
Kraj: 31 March 2015

Novosti

Rekonstrukcija je završena

Komentar korisnika

Mehmed Ćenanović, zamjenik direktora Srednje mješovite škole Ključ

Tokom poplava prošle godine imali smo velike štete, poplavljene su tri učionice, ostave za učila, kabineti za fiziku, hemiju i biologiju. Poplavljena je fiskulturna sala usljed podzemnih voda i poplavljen je radionički prostor ali ne zbog podzemnih voda nego zbog velikih oborina koje krov nije mogao da primi, tako da je došlodo oštećenja krova.
Pomoć iskreno nije bila velika od strane UNDP urađena je rekonstrukcija krova radioničkog prostora sa toplinskom izolacijom i sa krovnim prozorima urađena je nova podloga fiskulturne sale i u toku su radovi na zamjeni stolarije na školi koji su također dijelom oštećeni tijekom poplava. Od strane UNICEF-a dobili smo dosta školske opreme, radi se o školskom namještaju za tri učionice, dijelu opreme za kabinete fizike, hemije i biologije. Dobili smo 10 PC računara za praćenje internetske nastave i nadamo se da su u toku još neka sredstva za koja smo aplicirali koja očekujemo u narednom periodu.
Odmah da vam kažem da jesmo, mi nismo ni očekivali da ćemo ovoliko dobiti, pogotovo kada je u pitanju rekonstrukcija škole. također nismo ni očekivali da ćemo se opremiti sa novim namještajem, da ćemo dobiti novu opremu za kabinete. U svakom slučaju pomoć je upravim rukama i izuzetno je bila potrebna školama s obzirom na opremu s kojima je škola raspolagala.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: