O projektu

EU Program za oporavak od poplava planira obnoviti ukupno 4,000 stambenih jedinica najosjetljivij kategorijama stanovništva u područjima koja su nastradala u poplavama, širom Bosne i Hercegovine. U Doboju, ukupno 283 kuće će biti sanirane. Koristi porodicama iz najosjetljivijih segmentana društva, porodicama na socijalnoj pomoći ili u nepovoljno socio-ekonomskoj situaciji.

Info

Donator: EU
Implementator: UNDP
Korisnici: 401 porodice

Status: U izradi
Početak: 15 August 2014
Kraj: 15 October 2015

Novosti

380 kuća je završeno, 21 je u fazi sanacije

Komentar korisnika

Smiljka Mišić

Jako sam zadovoljna donacijom jer sama ne bi mogla obnoviti stan. Omogućili su mi useljene u stan i ostala mi je još spavaća soba koju ni do danas nisam opremila jer nemam finansijska sredstva.

Boško Stanković

Pločice, zidove, unutrašnju i vanjsku stolariju su mi uradili od donacije. Sam sigurno ne bi mogao uraditi sve ovo.

Goran Blagojević

Od donacije su nam uradili pvc stolariju i kompletno kupatilo. Digli smo kredit od 3000 KM i plus nam je rodbina pomogla. Ova donacije nam je znatno ubrzala povratak u kuću i nismo se morali dodatno zaduživati.

Dragan Lazarević

Zadovoljni smo pomoći jer sami ne bi mogli uraditi. U kući nam niko ne radi. Od donacije su nam uradili svu stolariju, zidne pločice u kuhinji i u dvije sobe, kompletno kupatilo, malterisali zidove i okrečili.

Petra Paravac

U kuhinji i dnevnom boravku krečenje, laminat i sudoper. U hodniku pločice i krečenje. kompletno kupatilo su uradili. 1 mali i dva velika prozora plus ulazna vrata i vrata na kupatilu su od donacije. Krečenje i laminat u jednoj sobi a u drugoj sobi samo krečenje su uradili. Ova pomoć nam je puno značila, da je nije bilo to bi nas dodatno zadužilo i znatno bi usporilo useljenje u kuću.

Zoran Šljivić

Ja sam supruga Sanja. Uradili su nam pločice, glazure, laminate, unutrašnju stolariju i sanitariju. Ubrzali su nam povratak u stan jer bi sami teško mogli sve uraditi.

Milena Lukić

Sama bez donatora ne bi mogla uraditi stan, tako da su mi omogućili da ponovo normalno živim u svom stanu.

Milenko Brestovac

Da nam nisu pomogli, ne bi mogli ni useliti u stan. U tom slučaju bi se morali dodatno zaduživati i to bi bio ogroman teret našem skromnom budžetu.

Željko Panić

Hastor mi je donirao kuhinju, krevet, 2 farbe za zidove i umivaonik. UNDP ili EU su mi omalterisali zidove, uradili glazure, struju, vodovodne cijevi, 22 metra kvadratna pločica, keramike, 2 prozora ( veliki i mali ), po jedna vanjska i unutrašnja vrata. Pomoć mi puno znači. Kakva je situacija bila i kako je sad, sam ne bi mogao. Mogao bi sam ali bi mi trebalo jako puno vremena, sigurno 2-3 godine da vratim u prvobitno stanje. Ovako je trajalo samo mjesec i pol dana.

Zoran Stanković

Donatori su mi riješili stambeno pitanje poslije katastrofalne poplave, omogućili su da stan bude funkcionalan i u daleko boljem stanju nego prije poplave. Puno su mi pomogli jer ne znam kako bi to sve sam uradio i to za ovako kratko vrijeme.

Đorđo Šarčević

Donja Paklenica, kod Doboja. Od UNDP-ija smo dobili kompletno kupatilo, jedan mali prozor, šolju, umivaonik, bojler, kadu, u spavaćoj sobi brodski pod, u kuhinji česmu i protočni bojler, troja vrata i jedna vanjska. Pomoć nam puno znači jer od moje penzije i ćerkine invalidnine mi to sami ne bi mogli jer smo se već bili i zadužili.

Salih Grahić, Bukovačke Čivčije bb kod Doboja

Ja sam ćerka Ema Grahić Vuković. Ne znam šta bi i kako bi da nije bilo UNDP-ja. Omogućili su povratak u kuću jer nikako to sami ne bi mogli uradilti. Prezadovoljni smo i hvala im.

Zvonko Mlinar

Supruga Petra Mlinar. Nama je sve bilo uništeno jer se ovdje kod nas formiralo jezero i do 7 metara dubine. Pomoć je nemjerljiva. Donatori su nam sve uradili, kompletan interijer. Ostalo je na nama da uradimo fasadu. Sami ne bi mogli uraditi, tako da su nam omogućili povratak u kuću.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: