O projektu

EU Program za oporavak od poplava planira obnoviti ukupno 4,000 stambenih jedinica najosjetljivij kategorijama stanovništva u područjima koja su nastradala u poplavama, širom Bosne i Hercegovine. U Šamcu, ukupno 364 kuće će biti sanirane. Koristi porodicama iz najosjetljivijih segmentana društva, porodicama na socijalnoj pomoći ili u nepovoljno socio-ekonomskoj situaciji.

Info

Donator: EU
Implementator: UNDP
Korisnici: 416 porodice

Status: U izradi
Početak: 15 August 2014
Kraj: 15 October 2015

Novosti

375 kuća je završeno, 41 je u fazi sanacije

Komentar korisnika

Ilinčić Vidosava, Donja Crkvina, Šamac

"Kuća mi je stara i u poplavi je puno strada. Donatorskim sredstvima EU je promijenjen crijep i letva na krovu, postavljena nova ulazna vrata, postavljena četiri velika i jedan mali prozor i šestora unutrašnja vrata. To mi je sve urađeno u kasnu jesen 2014. godine, a i dalje imam problem sa uređenjem unutrašnjosti prostorija i kada bi mi neko pomogao, bilo bi mi mnogo lakše. Donacijom sam prezadovoljna i puno se zahvaljujem EU."

Stevanović Jelka, Kneza Miloša 1, Šamac

"Donacijom sam dobila troja unutrašnja vrata, donji dio tuš kade, laminat za jednu sobu, navučena je fasadna smjesa na unutrašnje zidove i okrečeno. Pošto živim u stambenoj zgradi ulazna zajednička vrata su postavljena i pisana kao donacija na moj stan. Sa izvođačima sam nezadovoljna bila, zato što su veoma loše izveli radove. Donatoru mnogo hvala na donaciji."

Micic Jovica, Srpska Tisina, opstina Šamac

"Poplava iz maja 2014. godine je napravila veliku stetu. Visina vode je bila 1,7 m i zadrzala se 10 dana. U martu 2015. godine mi je uradjena sanacija kuce donatorskim sredstvima EU kroz implementaciju UNDP. Uradjeno je malterisanje poplavljenih prostorija (ja sam prethodno obio malter sa ostecenih zidova). Izvrsena je zamjena cijevi za vodu u kupatilu i kuhinji i postavljene su keramicke plocice u kuhinji, kupatilu i hodniku. U kupatilu su postavljene i sanitarije (lavabo, wc solja, tus kada sa tus baterijom). Zamijenjena mi je unutrasnja stolarija (4 drvena vrata) i vanjska stolarija (5 prozora i ulazna vrata od PVC materijala). Dobili smo i laminat za tri prostorije, koji smo sami postavili). Donacija mi je omogucila da se napokon uselim u svoj dio kuce, zato sto sam do tada sa porodicom zivio na spratu koji pripada ujaku. Veoma sam zahvalan donatoru na pomoci koja je omogucila normalne uslove za zivot mojoj porodici"

Jovičić Mara, Vuka Karadžića 43, Šamac

"Donacijom EU su nam postavita ulazna vrata, dvoja unutrašnja vrata, keramičke pločice u hodniku i kuhinji, laminat u jednoj sobi i sve je okrečeno. Veoma sam zahvalna donatoru na pomoći."

Kurešević Joka, Pisari, opština Šamac

"Kuća mi je bila cijela u vodi sve do krova. Od EU sam dobila svu stolariju (ulazna vrata, 3 sobna prozora, jedan kupatilski prozor i troja unutrašnja krila vrata (moji štokovi su izdržali poplavu). Zamijenjen mi je crijep na kući, gdje sam i ja učestvovala u kupovini crijepa u odnosu pola-pola. Zahvalna sam donatoru na pomoći."

Kvrgic Mladjen, Srpska Tisina, opstina Šamac

"U dijelu gdje se nalazi moja kuca visina vode je bila oko 2,5 m. Prizemlje kuce mi je potpuno stradalo i sreca da sam imao sprat pa sam se sa porodicom mogao privremeno skloniti od bujice. Od donatora sam dobio laminat za tri prostorije (oko 56 m2) koji sam sam postavio. Sve radove oko rekonstrukcije u kuci sam sam uradio iz sopstvenih sredstava. Zahvalan sam donatoru na ovoj pomoci.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: