O projektu

EU Program za oporavak od poplava planira obnoviti ukupno 4,000 stambenih jedinica najosjetljivij kategorijama stanovništva u područjima koja su nastradala u poplavama, širom Bosne i Hercegovine. Domaljevacu, ukupno 253 kuće će biti sanirane. Koristi porodicama iz najosjetljivijih segmentana društva, porodicama na socijalnoj pomoći ili u nepovoljno socio-ekonomskoj situaciji.

Info

Donator: EU
Implementator: UNDP
Korisnici: 293porodice

Status: U izradi
Početak: 15 August 2014
Kraj: 15 October 2015

Novosti

290 kuća je završeno, 3 su u fazi sanacije

Komentar korisnika

Ivo Spionjak, Domobranska 39, Grebnice, opstina Domaljevac

"Ukupno procijenjena steta kod mene iznosi 121.500,00 KM, od cega se na stambene i ostale zgrade odnosi 40.00,00 KM a ostalo je steta na poljoprivrednom dijelu. Donacijom EU sam dobio laminat za prostorije, kadu, keramičke pločice za kuhinju i hodnik, sa čijim kvalitetom sam bio nezadovoljan. Izvođači su nam ponudili pločice i unutrašnja vrata najlošijeg kvaliteta sa čime se ja nisam složio. Iz tih razloga sam doplatio razliku cijene za kvalitetnije pločice a unutrašnja vrata nisam ni postavio, nego sam kupio druga i njih sam ugradio. Izvođač radova je bio veoma loš, sa lošim radnicima, aljkavim i bez minimuma alata. Prije početka sanacije su mi govorili da ću dobiti daleko više ali odmicanjem radova sve mi je smanjivano. Moram naglasiti da ni kriterijumi komisije za popis štete nisu bili isti po svim mjesnim zajednicama. Donatoru se zahvaljujem na pomoći."

Jakobović Marijana, Matije Gupca 3, Grebnice, opstina Domaljevac

Dobijanjem donacije uspjeli smo postaviti tri prozora, četvora unutrašnja vrata, pločice u hodniku i kupatilu, laminat u tri prostorije, dobili smo i kuhinjske elemente a sanirano je i komplet kupatilo. sanirani su i unutrašnji zidovi na koje je postavljena unutrašnja fasada. Zadovoljni smo donacijom i hvala donatoru na pomoći. Izvođačima radova sam nezadovoljna.

Jokić Brankica, Brune Bušića 28, Grebnice, opština Domaljevac

Sa donatorskim sredstvima EU mi je postavljena nova vanjska stolatrija (prozori i ulazna vrata), okrečene četiri prostorije, postavljena dvoja unutrašnja vrata, postavljen je laminat u tri prostorije, postavljene su pločice u hodniku, kuhinji i kupatilu. U jednoj sobi su mi postavili stiropor na plafon. Zahvalna sam donatoru na pomoći.

Prgomet Joso, Domobranska 45, Grebnice

Sanacija kuce od strane EU je u toku. Do sada su postavljena tri prozora, laminat u jednoj prostoriji, gletovani i okrečeni zidovi u tri prostorije. Još treba da se postave četvora unutrašnja vrata. Donacijom sam zadovoljan i hvala donatoru na pomoći.

Kaltić Selma, Kralja Tomislava 2, Domaljevac

Dobijanjem donacije EU postavljeni su nam prozori, ulazna vrata, troja unutrašnja vrata, pločice u hodniku i laminat u dvije sobe. Imali smo obećanje da će nam sanirati i kupatilo ali to nije urađeno.

Kesić Ivo, 104. HVO 119, Domaljevac

Kuća mi je puno stradala u poplavi. Od donatora sam dobio ulazna vrata, prozor na hodniku, tri velika prozora, pločice u dnevnom boravku, laminat u spavaćoj sobi i boje za zidove i sami smo krečili. Nisam dobio zapisnik o izvršenim radovima a nisu dali ni da pogledam šta potpisujem. Zahvalan sam donatoru ali su izvođači loše uradili.

Knezevic Mara, JJ Strosmayera 45, Domaljevac

U poplavi mi je puno stradala kuca. Dobila sam donaciju EU kojom mi je sanirana kuća. Sredstvima donacije su mi postavljena četvora unutrašnja vrata, laminati u tri sobe, pločice u hodniku i izvrsena je sanacija kompletnog kupatila. Pored ovoga još mi je izvršeno malterisanje svih prostorija u prizemlju sa postavljanjem nove električne instalacije i krečenjem. Veoma sam zadovoljna donacijom i puno hvala donatoru, zato što sama ne bih mogla popraviti kuću.

Koturić Anto, 104. HVO 4, Domaljevac

Veći dio šteta na kući sam sanirao iz sopstvenih sredstava. Donacijom su mi postavili rajberpuc na zidove, pločice u jednoj sobi i okrečen je hodnik i jena soba. Nezadovoljan sam radom izvođača radova. Hvala donatoru na pomoći.

Koturić Joso, Stjepana Radića 31, Domaljevac

Bio sam korisnik EU donacije za sanaciju kuće. Tom prilikom su mi postavljena ulazna vrata, jedna unutrašnja vrata, podne pločice u hodniku, u kuhinji i zidne i podne i u kupatilu i zidne i podne pločice, laminat u dnevnom boravku. Pored ovoga su mi postavili novi malter u hodniku i u dnevnoj sobi sa krečenjem. Zahvalan sam donatoru na pomoći.

Koturić Pejo, Stjepana Radića 33, Domaljevac

Donacijom EU mi je postavljen laminat u dnevnoj i spavaćoj sobi, podne pločice u kuhinji, u kupatilu i podne i zidne pločice sa kupatilskim elementima. Postavljen je novi malter na zidove sa krečenjem a na plafon je postavljen stiropor i postavljena je unutrašnja fasada na zidove spavaće sobe i hodnika. Veoma sam zahvalan na ovoj pomoći.

Mijo Lucic, Leopolda Mandica 15, Grebnice, opstina Domaljevac

Donatorskim sredstvima su mi postavljena tri prozora, troja unutrasnja vrata, plocice u hodniku i u jednoj sobi. Sanirali su mi kupatilo i postavili sanitarije ali nije postavljen hidrofor, tako da ga ne mogu ni koristiti zato sto nemam vode u kuci. Donacijom sam zadovoljan.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: