O projektu

EU Program za oporavak od poplava planira obnoviti ukupno 4,000 stambenih jedinica najosjetljivij kategorijama stanovništva u područjima koja su nastradala u poplavama, širom Bosne i Hercegovine. U Srebreniku, ukupno 79 kuća će biti sanirano. Koristi porodicama iz najosjetljivijih segmentana društva, porodicama na socijalnoj pomoći ili u nepovoljno socio-ekonomskoj situaciji.

Info

Donator: EU
Implementator: UNDP
Korisnici: 113 porodica

Status: U izradi
Početak: 15 August 2014
Kraj: 15 October 2015

Novosti

84 kuće završene, 29 u fazi sanacije

Komentar korisnika

Moranjkić Nevzeta, Bare, Srebrenik:

"U maju i augustu poplava nam je uništila prvi sprat kuće u kojoj živimo. U kući je uništen kompletan namještaj, stolarija, izolacije, podovi. Tom prilikom poplavljene su i garaža i kotlovnica. UNDP nam je donirao sredstva za obnovu podova kuhinje, dnevnog boravka i hodnika. Također,zamijenjena su unutrašnja vrata i popravljeni zidovi. Veoma smo zahvalni na pomoći koju smo dobili, jer nam je to pomoglo da se vratimo u kuću u kojoj živimo cijeli život".

Omerović Ramza, Bare, Srebrenik:

"U maju prošle godine poplave su nam uništile kuću. Kuća je poplavljena četiri puta, u maju i ponovo u augustu. Prvi sprat kuće potpuno je uništen, kao i garaža, ljetna kuhinja i kotlovnica. Uništen je kompletan namještaj, izolacija, zidovi, fasada i stolarija. UNDP nam je omogućio rekonstrukciju jedne prostorije u donjem spratu kuće, zamjenu podova i stolarije. Zahvalni smo na pomoći, ali naša kuća nije obnovljena do kraja, te bismo voljeli da završimo popravak svih prostorija u donjem dijelu kuće".

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: