O projektu

EU Program za oporavak od poplava planira obnoviti ukupno 4,000 stambenih jedinica najosjetljivij kategorijama stanovništva u područjima koja su nastradala u poplavama, širom Bosne i Hercegovine. U Sanskom Mostu, ukupno 189 kuća će biti sanirano. Koristi porodicama iz najosjetljivijih segmentana društva, porodicama na socijalnoj pomoći ili u nepovoljnoj socio-ekonomskoj situaciji.

Info

Donator: EU
Implementator: UNDP
Korisnici: 189 porodica

Status: Završen
Početak: 15 August 2014
Kraj: 15 October 2015

Novosti

187 kuća je završeno

Komentar korisnika

Ališić Jusuf i Hanka

Tokom poplava uništen nam je komplet donji sprat kuće sa stvarima a kao pomoć smo dobili 1000KM preko Općine i 10 kvadrata laminata preko UNDP-a. Nismo pretjerano zadovoljni jer smo imali mnogo veću štetu koju smo morali sami sanirati.

Nukić Asim

Poplave su mi oštetile donji sprat sa namještajem, tehnikom, poslovni prostor, auto i drugo. UNDP mi je donirao sanaciju podova, zidova, sanitarija i uglavnom sam zadovoljan jer sam sanirao štetu.

Smailović Sajra

Poplave su nam napravile totalnu štetu na kući a UNDP je sanirao podove u sobama kao i zidove te stolariju. Uglavnom smo zadovoljni donacijom mada imamo malu zamjerku što se tiče kvalitete materijala i izvođenja radova.

Kljunić Husein

U poplavama nam je oštećen donji sprat sa pomoćnim objektima i hranom za stoku, a UNDP nam je sanirao prozore i vrata te smo jako zadovoljni donacijom.

Hadžiahmetović Džana

Tokom poplava smo izgubili donji sprat kuće na kome je nastala totalna šteta, oštećeno nam je i auto kao i pomoćni objekti. UNDP nam je sanirao pločie i vrata i zadovoljni smo doniranim.

Kljunić Vedad

Poplave su mi uništile donji sprat kuće, a kao donaciju od UNDP-a sam dobio pločice i laminat te stolariju. Nisam zadovoljan izvođačem radova nisu dobro obavili.

Leiner Zinaida

U poplavama mi je oštećen komplet donji sprat, a UNDP nam je sanirao podove i stolariju te smo zadovoljni dobivenim.

Karić Hajrija

Poplave su nam oštetile donji sprat kuće sa namještajem, tehnikom, zidovima, podovima isl. UNDP nam je izvršio sanaciju zidova podova i vrata i uglavnom smo zadovoljni.

Bašić Vasva

Poplave su nam uništile kompletan donji sprat sa zidovima podovima i namještajem, a kao pomoć od UNDP-a smo dobili sanaciju unutarnje fasade u dvije sobe i zamjenu stolarije. Nismo zadovoljni sa izvođačem radova jer nam je napravio štetu u kupatilu.

Gubelić Maida

Oko 40 cm vode koja je bila u kući uništilo je sve stvari, tehnku, alat, zidove i podove. UNDP nam je sanirao komplet kupatilo i podove u hodniku i spavaćoj sobi. Osim kvalitete izvođenja radva uglavnom smo zdovoljni dobivenim.

Zenkić Amir

Poplave su mi uništile donji sprat kuće sa dvije garaže i kotlovnicom. Od UNDP-a sam dobio sanaciju podova, stolariju i krečenje. Nismo u potpunosti zadovoljni izvođenjem radova i kvalitetom materijala.

Mehadžić Fadila i Meliha

U poplavama nam je stradao donji sprat kuće, a UNDP nam je sanirao stolariju i postavio laminate na podove. Međutim, nismo zadovoljni izvođačem radova jer ih nisu dobro izvršili.

Muratagić Ismet i Adevija

Poplave su nam uništile komplet donji sprat a kao pomoć od UNDP-a smo dobili sanaciju vanjske i unutarnje stolarije. Nismo zadovoljni izvođačem radova jer nisu kvalitetno urađeni.

Talić Ilijaz i Munevera

Tokom poplava izgubili smo donji sprat kuće, a UNDP nam je sanirao kupatilo, unutarnju fasadu i pločice. Zadovoljni smo donacijom ali nismo zadovoljni sa izvođačem radova koji nisu kvalitetno izvršili radove. Također nam nisu urađene vodovodne cijevi i elektroinstalacije.

Kararić Zilhad i Muradija

U poplavama nam je uništen donji sprat sa garažom i omoćnim objektima. UNDP nam je izvršio rekonstrukciju kupatila, postavio laminat i estrid a zadovoljni smo dobivenim.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: