O projektu

Pomoć poljoprivrednicima kroz Udruzenje poljoprivrednika dolina rijeke Sprece, Doboj Istok kroz hranu za životinje i sjemena lucerke, djeteline i mahunarke

Info

Donator: SAD, Švedska
Implementator: SAD i Švedska
Korisnici: 78 farma

Status: Završen
Početak: 21 August 2014
Kraj: 31 January 2015

Novosti

Isporučeni materijali u upotrebi

Komentar korisnika

Mujkić Bakir i

Ja sam Mujkić Bakir iz Klokotnice Invalid prve kategorije i invalid rada. Prošle godine sam doživjeo nezgodu kada mi je poplavljeno zemljište kraj rijeke Spreče koji sam bio zasadio pšenicom, 4 duluma, ostalo 3 duluma trave i 2 duluma žita. Međutim ponovo sam zasijao, kada mi je ponovo poplavljeno zemljište u mjesecu avgustu. Od USAIDa sam dobio stočnu hranu, sjemena i djetaline što je bilo nedovoljno. Zahvaljujem se USAID u za pomoć ali mislim da nije bilo dovoljno i nije bilo korektno od strane države da naplaćuje PDV od nas poljoprivrednika.

Mujkić Sabahudin

Ja sam Mujkić Sabahudin iz Klokotnice Poljoprivrednik . Prošle godine u mjesecu maju i avgustu rijeka Spreča mi je poplavila zemljište kada je kukuruz bio u fazi ometanja. U tom periodu uložio sam kukuruz puno., međutim organizacija USAID izašla nam je u susret sa našim udruženjem poljoprivrednika iz Klokotnice i pomogla nam je u stočnoj hrani u koncetratu od 560 kg i 31 kg travne smjese što mi je pomoglo u tom određenom periodu, međutim naredni period je bio težak, zato što je to bila jednokratna pomoć, međutim nadam se da će u narednom periodu organizacija USAID u saradnji sa našim udruženjem poljoprivrednika nastaviti sa pomoći, i još jednom hvala.

Hrnjičić Sulejman

Ja sam Hrnjičić Sulejman predsjednik udruzenja poljoprivrednika u opcini Doboj istok,u maju prosle godine poplavljeno je Sprecansko polje kada je vise poljoprivrednika sa nase opcine imalo stetu na poljoprivrednom zemljistu. Od USAID-a smo dobili pomoc u stocnoj hrani u vrijednosti od 70 000 KM pomoc je podjeljena za 78 farmera koji su zivjeli od poljoprivrede zahvalni smo za pomoc,medjutim to je bilo nedovoljno buduci da ima potrebe da se pomoc dodijeli manjim poljoprivrednicima koji nisu dobili pomoc.Zahvaljujem se jos jednom USAID-u.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: