O projektu

Federalni fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine pomoć za Ključ;  Odlukom 01-14-9/14 od 04.09.2014, sredstva za Ključ

Info

Donator: BiH
Implementator: Federalni Fond za pomoć nastadalim područjima od prirodne nesrece BiH
Korisnici: Stanovnici Općine Ključ

Status: Planira se
Početak: 14 September 2014
Kraj: 14 September 2014

Novosti

Sredstva isplaćena u cijelosti, stepen realizacije nepoznat.

Komentar korisnika

Pervić Ermin

Tokom poplava smo izgubili kompletan prvi sprat, kuhinju, namještaj i dr. Od opštine smo dobili 500KM,a od Crvenog križa 800KM i neki namještaj. Kad vidimo šta je sve došlo nismo posebnozadovoljni doniranim.

Puškar Mirsad i Semina

Izgubili smo mnogo toga, a od općine smo dobili 500KM i neki polovan namještaj. Da smo zadovoljni nismo, ali moramo se složiti s tim.

Ćehajić Nedžad

Izgubili smo žito, usjeve, kompletan donji sprat. Dobili smo dva puta po 500KM i od Crvenog križa 800KM. Nisam zadovoljan donacijom jer smo izgubili previše.

Mehmedović Hilmija

Izgubio sam alat flekserice, brusilice, kamion, namještaj, bijelu tehniku, kompletan namještaj. Kao pomoć sam dobio 500 KM od opštine i to je više nego nedovoljno.

Dedić Smajo

Tokom poplava sam izgubio dosta stvari, čitav donji sprat, a najviše me pogodilo klizište. Dobio sam oko1200KM pomoći i moram biti zadovoljan.

Karadža Vahid

Tokom poplava sam izgubio namještaj u donjem spratu kuće, a dobio sam 500KM sa Federalnog nivoa. Nisam zadovoljan s visinom donacije jer sam pretrpio mnogo veću štetu.

Rifet Hrnčić

Izgubio sam kompletan donji sprat, a dobio sam 500 KM od oko1500 KM od boračke organizacije

Delić Adem

Tokom poplava sam izgubio donji sprat i usjeve, a dobio sam 500KM od općine i pomoć od boračke organizacije. Zadovoljan sam dobivenim.

Mušanović Hamdija

Poplave su mi uništile kompletan donji sprat, a dobio sam oko 500KM pomoći od opštine. Nisam zadovoljan dobivenim s obzirom na štetu koju sam pretrpio.

Balagić Refik i Refija

Poplave su nam uništile donji sprat, pod, fasadu, zidove, namještaj, stolariju, bijelu tehniku. Pomoć koju smo dobili je 500KM od opštine a nismo zadovoljni visinom pomoći.

Šehić Amir i Senija

Tokom poplava izgubili smo dvije sobe i kupatilo što je prouzrokovalo slijevanje vode . Kao pomoć smo dobili 500 KM od opštine i nešto materijala od Crvenog križa. Uglavnom smo zadovoljni, osim što preostaje da riješimo kupatilo koje je još uvijek devastirano.

Draganović Teufik

Tokom poplava izgubio sam kompletan donji sprat kuće gdje je otišao sav namještaj i alat kojeg koristim za obradu bakra, te roba koju prodajne u vrijednosti od 10.000 KM. Kao pomoć sam dobio 500 KM od općine iz Federalnog fonda i 800 KM od Crvenog križa, te 5 metara drva i namještaj. S obzirom na situaciju moram biti zadovoljan dobivenim.

Pelvić Hilmija

Tokom poplava izgubio sam namještaj i podove na donjem spratu, a kao donaciju sam dobio 500KM. S obzirom na štetu koju sam pretrpio nisam zadovoljan visinom donacije.

Pehlivanović Hamdija i Haris

U poplavama sam izgubio kompletan prvi sprat kuće, ostavu i usjeve, a kao pomoć smo dobili 500KM od Federalnog fonda putem općine Ključ. S obzirom na cjelokupnu situaciju moramo biti zadovoljni.

Bajrić Juso

Tokom poplava iznad kuće se aktiviralo klizište koje je oštetilo kuću. Od federalnog fonda preko općine Ključ kao pomoć sam dobio 7.700KM, od Crvenog križa sam dobio 800KM, a od organizacije RVI namještaj, te od boračke organizacije 500KM

Šabić Hamed i Fatka

Tokom poplava stradao nam je donji sprat kuće sa kompletnim namještajem, a izgubili smo i silažu, đubrivo, štalu i dr. Kao pomoć smo dobili 500KM iz Federalnog fonda putem općine, te 600KM preko Crvenog križa. S obzirom na štetu mislim da smo mogli dobiti i više.

Hasanbegović Alija i zehra

Tokom poplava izgubili smo kompletan donji sprat sa namještajem i tehnikom, a dobili smo 500KM iz Federalnog fonda i pomoć od rafting organizacije, dobili smo i laminat i nešto sjemena i goriva od općine. Nismo zadovoljni sa donacijama jer nisu bile dovoljne da obnovimo štetu, pa smo morali i prodavati stoku kako bi obnovili kuću.

Hasanbegović Sejad i Muniba

Tokom poplava izgubili smo kompletan donji sprat sa namještajem i tehnikom, a dobili smo 500KM iz Federalnog fonda i pomoć od rafting organizacije, dobili smo i laminat i nešto sjemena i goriva od općine. Nismo zadovoljni sa donacijama jer nisu bile dovoljne da obnovimo štetu, pa smo morali i prodavati stoku kako bi obnovili kuću.

Drugi projekti u blizini

Podržano od: