O projektu

Federalni fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine pomoć za Bihać;  Odlukom 01-14-9/14 od 04.09.2014, sredstva za Bihać

Info

Donator: BiH
Implementator: Federalni Fond za pomoć nastadalim područjima od prirodne nesrece BiH
Korisnici: Stanovnici Općine Bihać

Status: Planira se
Početak: 14 September 2014
Kraj: 14 September 2014

Novosti

Sredstva isplaćena u cijelosti, stepen realizacije nepoznat. 

Komentar korisnika

Talić Ismeta i Derviš

Tokom poplava uništen nam je donji sprat kućesa uređajima i namještajem , a kao pomoć od općine smo dobili 135KM pomoći te smo kupili materijal za krečenje, međutim nismo ga iskoristili s obzirom da imamo izvršiti više prethodnih radova za koje trenutno nemamo sredstava. Nismo zadovoljni dobivenim jer je iznos premalen za saniranje štete.

Jasmin Dizdarević

Tokom poplava izgubio sam donji sprat, namještaj, drva, građevinski materijal, usjeve, a dobili smo 1500 KM pomoći. Nismo pretjerano zadovoljni dobivenim, s obzirom da smo za sanaciju štete morali dizati kredite.

Emir Dizdarević

Tokom poplava izgubio sam donji sprat, namještaj, drva, građevinski materijal, usjeve, a dobili smo 2600KM pomoći. Nismo pretjerano zadovoljni dobivenim, s obzirom da smo za sanaciju štete morali dizati kredite.

Hasan Mujadžić

Tokom polplava uništen mi je donji sprat sa namještajem, tehnikom, podovima,grijanjem, a dobio sam oko 300 KM novčane pomoći što je 30% od 1400 KM, dok sam ostatak dobio u građevinskom materijalu. Nisam zadovoljan dobivenim jer ne znam kako da obnovim kuću sa materijalom kojeg sam dobio a novca za radove nemam.

Nijaz Ćehić

Poplave su mi uništile komplet donji sprat kuće sa naještajem i aparatima, a dobio sam oko 3000 KM pomoći i to 30% u novcu a ostatak u građevinskom materijalu. Nisam zadovoljan dobivenim jer sam pretrpio veće štete.

Esnef Ćehić

Poplave su mi uništile jedan potporni zid iza kuće, a dobio sam pomoć u vrijednosti od 800 KM i to 30% u novcu a ostatak u građevinskom materijalu i uglavnom sam zadovoljan dobivenim.

Ferid Midžić

Poplave su mi uništile kompletan donji sprat kuće a sa dobivenih 1100 Km sam djelomično sanirao štetu i uglavnom sam zadovoljan.

Ismeta Alibabić

U poplavama sam ostala bez donjeg sprata kuće koji je potpuno potopljen, a kao pomoć sam dobila 600 KM pomoći nešto u materijalu a nešto u novcu. Uspjela sam postaviti pločice koje sam dobila tim putem ali je ostalo još puno toga za sanirati i zbog toga nisam pretjerano zadovoljna s pomoći koju sam dobila.

Izudin Havić

Poplave su mi uništile komplet donji sprat kuće sa namještajem i aparatima, a kao pomoć sma dobio oko 3000 KM od općine i s tim sam djelomično sanirao štetu. Zadovoljan sam s obzirom da sam s tim i vlastitim novcem uspio premjestiti komplet donji sprat na viši nivo kuće.

Osme i Asija Hodžić

Poplave su mi uništile donji sprat kuće sa komplet namještajem i tehnikom, a dobili smo 370 KM pomoći u materijalu i nešto smo uspjeli renovirati. Nismo zadovoljni dobivenim jer je ostalo puno toga ne saniranog.

Husein Hrnjica

Poplave su mi uništile komplet donji sprat sa namještajem is vom tehnikom, kao i poslovni prostor sa inventarom. Nisam zadovoljan sa dobivenih oko 1000 KM jer nisam s tim uspio sanirati štetu s obzirom da je materijal za obnovu koji je došao u toj protuvrijednosti bio bez izolacije a bez toga ne mogu početi radove.

Safet Hadžić

Poplave su mi potpuno uništile donji sprat kuće sa svim namještajem i kućanskim aparatima, pri tome je stradala i stolarija sa podovoma i zidovima. Kao pomoć sam dobio oko 4000 KM vrijednosti materijala kojim sam uspio sanirati veći dio štete i zadovoljan sam dobivenim.

Drugi projekti u blizini

Podržano od: