O projektu

Pomoć poljoprivrednicima u Opštini Modriča kroz Udruženje Eko plod

Info

Donator: SAD, Švedska
Implementator: SAD i Švedska
Korisnici: 39 farmi

Status: Završen
Početak: 2 December 2014
Kraj: 20 April 2015

Novosti

Isporučeni materijali u upotrebi

Komentar korisnika

Bogoljub Marković

Oduvijek živim u Koprivnoj, starosjedioc sam. Poljoprivredom se bavim od malih nogu, naslijedio sam je od oca. Šteta koju sam pretrpio u maju prošle godine je velika. Ne mogu je izračunati, niti se može namiriti. Od FARMA projekat sam dobio dvije tone stočne hrane. Zadovoljan sam dobivenom pomoći, pomogla mi je jedno 70%. Prije poplava sam imao 22 bika i jednu kravu, a sada imam 17 bikova i jednu kravu i mogu reći da sam zahvaljujući toj hrani očuvao stoku.

Novak Savić

Poljoprivredom se bavim od rodjenja, jer su mi i roditelji bili poljoprivrednici. Sada imam 50. grlad - krave muzare, bikove i žensku telad. Za vrijeme poplava u maju prošle godine mi je otišlo 210 dunuma kukuruza i to sve do jednog, 55 dunuma trave i djeteline, 100 dunuma trave. Sav se usjev nalazi odmah kraj Bosne, tako da je sve otišlo. Pomoć od FARMA projekat mi je dobro došla. Puno mi je značila ta pomoć, jer nisam morao kupovati hranu. Dobio sam četiri tone stočne hrane za krave i šest tona za telad. Svu sam stoku očuvao zahvaljujući toj hrani. Zadovoljan sam i kvalitetom hrane, bila je jako dobra.

Dušan Jović

Poplave koje su se desile u maju prošle godine su mi uništile sav usjev. Izgubio sam 27 dunuma kukuruza i 50 dunuma djeteline. Poljoprivredom se bavim od 2006.godine. Do poplava sam imao tri krave, 47 koza, četiri ovce i šest svinja. Hrana koju sam dobio od FARMA projekat mi nije puno pomogla. Dobio sam dvanaest vreća za krave i šest za svinje. To mi je pomoglo trenutno. Dva sam mjeseca, sa svojim zalihama, imao sa čime da hranim stoku, ali sam je poslije ta dva mjeseca morao rasprodati. Nije mi se isplatilo kupovati hranu, a od svog nemam ništa. I koze mi je krupni led pobio, kada je padao. Sada, od svega toga, imam 40.svinja.

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

O donatoru

+ Pročitaj više

Posjeti stranicu donatora

Drugi projekti u blizini

Podržano od: